Your browser does not support JavaScript!
最後更新日期
2017-07-13
護理呼治課程簡介

護理系/學士後護理系/呼治系 課程簡介

 

微生物及免疫學

微生物及免疫學所教授的內容可以分成微生物及免疫兩大部份。在課程的編排上,將涵蓋細菌學、真菌學、病毒學及免疫學。

本課程最主要的目的是要教導學生在微生物免疫學上的基本概念,並且將著重於教導臨床上重要的微生物。

讓學生認識正確的微生物之種類與性質,包括其構成之成分與作用,以及身體如何應付微生物,由此可瞭解如何應付病原微生物與其所引起之疾病。

免疫學方面則循序漸進的介紹人體的免疫系統,讓學生在學習的過程中建立良好的免疫學概念。

 

Using figures, pictures, tables, and lectures, we attempt to provide students the correct knowledge on various microbes and

their properties, such as their behaviors, the compoments and their functions, and pathogenicity, including body's defense 

mechanisms. From such information, the students would understand how to deal with microbs, including therapy.

 

微免學實驗

藉由實際操作,可與課堂上學習的理論相互驗證

學生將接觸到多種細菌及黴菌、各種微生物免疫學基本操作方法及實驗診斷方法。經基本微生物操作觀念的建立到臨床實際運用,

學生可藉此實驗課程的設計與課堂上學習的理論相互驗證。

Students will have handon opportunity to perform various bacteriology, immunology and virology techniques in 

respect to identification, biochemical tests, serology test and observation of growth characteristics of microbes.